tisdag 8 mars 2011

Okranas vindar


I provinsen Okrana ses västanvinden som ett ondskefullt tecken. Den letar sig ut från asköknen Tarkas och virvlar över himlavalvet och smeker över de åsarna och kullarna och dess viskningar går att höra i det höga gräset. Mardrömmar hemsöker de sovande, mjöl surnar och boskapen är orolig.

Rollpersonerna fortsätter sitt uppdrag trots att alla omen är emot dem och de sörjer förlusten av kämpen Mort. De har nu fått sällskap av Nikea, en kvinna med ett mystiskt förflutet och ett flertal dolkar gömda under sin klädnad. Frågan är om hennes skicklighet kan rädda dem då en mystisk ryttare spränger fram över åsarna nattetid. Vissa menar på att det är godsherren Ovidius som går igen och återvänt för att hämnas och hur bekämpar man en fasa från andra sidan graven?


Förutom att roa oss med att rollspela så håller även regelsystemet på att ta form. Avståndsvapen och förflyttningsregler har anpassats till varandra.

Rollpersonskapitlet har blivit än mer tillslipat och det går betydligt snabbare att göra en rollperson nu men samtidigt får man ett stort djup och fler val än i Eon III.

Visionen är att göra Eon IV mer varierat och användbart för många olika rollpersonstyper. Det är värt att göra en lätt rustad rollperson beväpnad med lätta vapen lika väl som det är värt att göra en socialt kunnig eller vis rollperson.

Framför oss ligger nu skador & läkning. Vi vill bevara Eons gritty och hänsynslösa känsla då det gäller skador. Det skall göra ont av att bli huggen med ett svärd och den mäktigaste kämpe skall kunna dräpas av en dolk. Skador är dock inte endast av det fysiska slaget i Eon IV. Det kommer även vara möjligt att få diverse mentala trauman av nedbrytande omständigheter och "obehagliga" händelser.

Tills nästa gång - Må Daak vaka över er.

5 kommentarer:

 1. Det hela låter väldigt trevligt och som om ni verkligen lägger ner mycket på sådant som jag saknat i Eon, just det där sista med mentala trauman. Eon för mig har alltid varit en symbol för realism i fantasy, och om ni nu dessutom tillför ett system där man kan få mentala-trauman så är jag helt med er.

  I övrigt så vill jag avsluta med att påpeka att jag jätte gärna ställer upp med mina tjänster för att hjälpa till att realisera EON IV och även modulerna.

  Jag är en aktiv EON-spelare som just nu spelleder ett äventyr men också spelar (tyvärr inte EON) med Serbastian Andersson.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att bloggen har kommit igång lite mer. Aktivitet är bra, då ser man att något händer.

  Dessutom låter Eon IV väldigt bra. Keep up the good work.

  SvaraRadera
 3. Känns härligt att Eon fortfarande kommer ha grisiga sår orsakade utav knivar och liknande, man ska kunna dö av sådant, det är Eon!
  Sedan stort plus med mental skada!
  Bara det inte blir typ skum sanity loss eller skräcktabeller där man totalt förlorar kontroll över RP.

  /Poseur

  SvaraRadera
 4. Anthony: Ja Eon har ju fokuserat mycket på realism i allt från att gå långa sträckor, strida i rustning och ta skada av fall. Men just saker såsom Mentala plågor har det varit lite av... men nu är det på gång även där.

  I Eon skall man kunna må dåligt på allehanda sätt.

  Självklart är vi tacksamma för all hjälp vi kan få och när vi fått det mesta av regelklumpen klar så är det speltestare vi är på jakt efter.

  Markus: Tack så mycket... vi gör vårt bästa.

  Poseur: Exakt... I eon är till och med en dolk farlig... mycket farlig till och med.

  Mental skada kommer vara i två olika typer. Nedbrytning som är det allra vanligaste och som kan röra allt från att vara med om jobbiga övergrepp, bli socialt utspelad och söndermobbad, se sin familj dödad etcetera. Sedan finns det Skräck som är mer direkt och som mer kan sabba upp ditt huvud. Brukar man Selenotropi så är det exempelvis Skräck som orsakas...

  Men skall säga att dessa regler är inte helt och hållet färdiga än. Men nästa måndag så hoppas jag på ett grundligt speltest av dem.

  SvaraRadera
 5. Måste påpeka att det låter väldigt intressant just de mentala delarna med Skräck och dylikt, jag ser verkligen fram emot det.

  Också, om ni behöver speltestare så tror jag knappast ni behöver söka långt (Då menar jag fler personer än bara mig själv). Måste ju finnas hur många som helst som skulle göra mycket för att få lägga vantarna på det materialet ni skriver.

  Men som redan sagt, jag ställer gärna upp med skrift eller vad som än annars kan krävas, Eon är för mig en stor del av mitt liv och det skulle vara en ära att få arbeta med det. :)

  SvaraRadera