onsdag 16 mars 2011

Mycket socker - lite syre


"Dödsrisk... svimmrisk... blir det då skräckrisk?"

"Eller självrisk?"

"Nä nu blir det Herr Majonnäs av det hela igen!"

"Halkrisk?"

"Bläppe, Bläppe Blåbärsfjäll!"


Ytterligare ett Eonmöte har passerat. Denna gång blev det inte spel istället upptogs hela kvällen åt att gå igenom material som producerats, skjuta sönder varandras idéer (eller i alla fall testa dem) diskutera allmän regel & stämningsfilosofi, samt andas upp allt syre och bli höga på socker.

Vi gick igenom fyra olika varianter av blödningsregler allt ifrån helt galna idéer (vill inte säga så mycket men det var inspirerat av pictionary där man ritade sin väg mot avgrunden) till sådana som låg väldigt nära Eon III. Det känns som att vi hittat en bra regelmodell som gör att man slipper allt kryssande men ändå får en känsla av stress och att tiden kan löpa ut. Nåväl det skall testas inom en snar framtid.

Mentala trauman han inte mer än presenteras då reglerna (efter sin tredje omskrivning) ej var färdigskrivna men de känns som att de kommer fungera. De är gjorda så att det finns tydliga nivåer av intensitet så att en modig krigare kommer inte få panik springa skrikande ifrån ett sargat lik bara för att denne slog dåligt. Dessutom så är det mentala traumat indelat i Nedbrytning och Skräck där skräck har med omedelbara och drastiska effekter (min familj har blivit ihjälhuggna och reanimerade till vandöda och nu kommer de stapplande emot mig) och Nedbrytning som visar på nedslitning av ens mentala hälsa (bli utsatt för övergrepp, förhör, tortyr. Vänner som dör, förluster i sociala konflikter etcetera). Tanken är att ens rollperson skall kunna bli drabbad av alla dessa obehagliga händelser men det skall alltid finnas en chans att komma tillbaka från galenskapen och lidandet genom att följa sina karaktärsdrag och uppnå personliga mål.

Även magisystemet fick sig en första teoretisk genomhyvling för att försöka göra det mer flexibelt och intressant, en genomgång på de yrken som skall vara med i Eon IV och deras upplägg, regler för förflyttning, att skydda sig mot avståndsvapen och hur sköld respektive undvika skall fungera.

Kvällens höjdpunkt, eller kanske lågvattenmärke, av att döma från citaten ovan är att vi hann haka upp oss rejält på terminologi och vi rullade runt med olika termer som gick från okej till tja mindre okej. Det började rätt så normalt om det skulle heta livsslag eller dödsslag? Skall det heta "slag" alls eller skall det vara någon annan term? Svårighet? Risk? Snart började de underliga motiveringarna hagla, vi var fyra personer i ett rum höga på socker från kärleksmums och fattiga på syre. Frågorna började handla om att det skulle heta livschans eller dödsrisk? Blir det då svimrisk för att se om man svimmar eller möjligtvis chockrisk? Skall det således bli skräckrisk? Ja... trasslade in oss i det och det blev nog en hel del oförglömliga citat från den diskussionen om inte så nämndes både Herr Majonnäs och Bläppe, Bläppe Blåbärsfjäll upprepade gånger. Efter allt detta tog vi oss en andningspaus och kom fram till att det var nog rätt så bra som det var.

Nu skall det slipas och kapas på regler i en veckas tid för att testas nästa måndag. Efter det får ni veta mer.

Må Daak vaka över er.

1 kommentar:

  1. Låter trevligt alltihop. Ser fram emot att läsa fyran när den väl kommer. :)

    SvaraRadera