måndag 21 mars 2011

Drunoks 45 riddare

Några intressanta fakta:

Jargien har mer än 30 legioner; en av dessa vore nog för att erövra Drunok utan problem, och ett par 3-4 av dem hade varit nog för att erövra hela Asharina.

45% av Momolans invånare bor i städer. Hur får de mat?

16% av Jargiens invånare bor i städer, men bara 4% av Ebhrons. Varför?

Och varför finns det en massa ebhronitiska städer som syns på sjökorten i S&P eller omnämns i Geografica Mundana, men inte syns på färgkartan över Ebhron?

Soldarn har 0,78 inv per km2, vilket är lägre än vad Fatimidkalifatet hade, och Fatimidernas rike bestod i princip av nordafrikanska öknar. Jämför med Toscana på 1100-talet, som hade 80 inv/km2.

Drunok är lika tättbefolkat som Sakharepubliken i bortre Sibirien. Sverige år 0 (räknat på landets nuvarande gränser) var mer tättbefolkat än så.

...konstigheterna i Mundanas demografi har anmärkts på om och om igen, och jag har alltid varit en av de mest vokala kritikerna. Men nu inför Eon IV har jag och Poseur fått i uppdrag att fixa demografin i Mundana en gång för alla, och vid det här laget kommit en bra bit på vägen med det. (Researchen vi gjort i detta syfte har varit tämligen extensiv). Exakt vilken form Demographica Mundana kommer ta sig är inte spikat ännu, men möjligen i form av ett appendix till Atlasboxen. Avsikten är inte bara att göra Mundana till en rimligare och mer balanserad värld, utan också till ett ännu intressantare ställe, en dynamisk, färgsprakande och levande setting.

2 kommentarer:

  1. Jättebra! Fortsätt det fantastiska arbetet!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt! Vore kul att få höra mer detaljer och kanske delta i diskussionen runt hur ni går tillväga!

    SvaraRadera