onsdag 5 november 2008

All those moments will be lost in time...


My Fellow Americans...

Nackdelen med ett kreativt arbete är att det suger ut all ens energi. När man väl kommer hem på kvällen är man som en urvriden disktrasa. Att då sätta sig och skapa saker är nästintill dödsdömt. Man borde ha semester oftare eller varva med ett mer fysiskt arbete. Nåväl... ska väl egentligen inte klaga.

Förra helgen var hektisk. Noir-artikel på 16 sidor skulle färdigställas till Fenix. Förutom en stor mängd text så blev det krångel med illustrationerna i sista stund så jag var tvungen att sitta och fixa bilderna själv - men tro det eller ej - det blev rätt så bra. Med lite Photoshop och mycket tid så är allt möjligt. Dessutom så återupptog jag Vampire - Fall of the Camarilla som spelades under söndagen.

I helgen blir det hur som helst mycket rollspel. Både Fredag, Lördag och Söndag faktiskt. Det som är positivt med det är att då kan jag sitta där (i alla fall Fre och Lör då jag är spelare) med min anteckningsbok och då min karaktär inte är i fokus kan jag skriva ned idéer och skissa på diverse saker. Sedan när jag får tid så skriver jag ned dessa - och försöker strukturera dem - i diverse idé-dokument som jag sedan arbetar med. Jag betar av anteckningsbok efter anteckningsbok och det är alltid kul att gå tillbaka i tiden och se var man fick idéer och hur dessa sedan utvecklades till en färdig produkt. Där kan man hitta massor med anteckningar till Noir, diverse typer av Vandöda som aldrig kom med, regelförslag till Eon III, dispositioner till Thalamur, seder och föremål till Barbarer & Människofolk samt massor med funderingar till moduler som inte kommit ut och många som mest troligt aldrig kommer att komma ut.

Efter helgen kommer jag förhoppningsvis ha ett flertal demontankar (som just nu susar runt i mitt huvud) nedskrivna. Sedan skall jag försöka mig på en ny disposition för vad modulen skall innehålla som torde dyka upp här förr eller senare.

Till dess - Må kraften vara med er.

1 kommentar:

  1. Hade varit kul att läsa lite av dessa ideér här på bloggen, själv blev jag nyfiken på de uteblivna vandöda och föremålen hos Barbarerna.

    SvaraRadera