onsdag 2 september 2009
Vinden susade i hennes öron då heavédraken gjorde en störtdykning ned mot skogen, i sista stund drog hon i tyglarna och den bredde ut vingarna och gled i en vid halvcirkel strax över trädtopparna. Hon klappade den uppmuntrade på halsen och styrde draken uppåt igen. Dess vingar slog tungt och taktfast likt väldiga hjärtslag. Här långt ovan jord kände hon lugnet och friden som hon hade så svårt att finna på marken.

Under henne bredde Sunariskogen ut sig. En matta av trädtoppar i olika nyanser av grönt som här och där bröts upp av små sjöar som glänste i solljuset. I norr såg hon kraalen-bergens vita toppar och i öster den röda Ashaslätten. Järnforsen var likt en orm som slingrade sig ned från bergen och hon valde att följa dess ringlande väg mot öster. Hon passerade över sin hemstad Emori och rundade det väldiga Aralionberget och flög mot Halea Teren. Från långt håll kunde hon se Kisharnias torn glimma över trädtopparna.

Hon drog in den kyliga luften i sina lungor och njöt av utsikten. Hennes hem, hennes folks vagga; Sunariskogen. Som molnryttare fick man se världen på ett sätt som var få förunnat. Hon satte knäna i drakens sida och dök nedåt med ett skrik av glädje.


Kära Eoniter.

Arbetet med alver går framåt. Jag har nu tagit över materialet från Sebastian Andersson och färdigställer med hans hjälp de sista texterna och börjar snart layouta boken. Utan att slå för hårt och mycket på den stora trumman kan jag säga att detta kommer bli en av de allra bästa modulerna till Eon genom tiderna.

Efter att ha utgått från Krister Sundelins material från 1996 har vi putsat texterna samt lagt till en hel del nytt material. Bland annat en genomgång av sunariskogen och de många bosättningarna runtom Mundana. Det finns mycket mer information om alvernas kultur, specifika seder inom klanerna, ett historia-kapitel, sanarisk magitradition, linjer, familjer, hus, flockar och klaner inom de olika stammarna. Det blir också många kulturspecifika bilder på både kläder, föremål och bosättningar.

Enligt mina beräkningar bör boken vara färdiglayoutad inom tre veckor och därefter skall den få genomgå en sista omgång korrektur innan den sänds till tryck.

Må kraften vara med er…

4 kommentarer:

 1. Härliga grejer.
  Den boken ser jag fram emot att sätta tänderna i.
  Go go go! :)

  SvaraRadera
 2. Yay! Löv it! Hur går arbetet med Demoner-boken?

  SvaraRadera
 3. Gott! Hur gar det med Sylfens vrede del 4?!

  SvaraRadera
 4. Jag har ingen information om just Sylfens vrede del fyra. Däremot har ju Björn Öberg lagt upp denna:

  http://www.bjornoberg.com/melusinerna-liten.jpg

  Så om man är lite sherlock holmes så kan man gissa att det har någonting med havet och diamantäpplets lokation att göra.

  Demonerboken... tja det har blivit en hel del hammrat på den i idéformatet men inte så mycket har gjorts klart med den. Så kan inte ge någon direkt information om eventuellt utgivningsdatum.

  SvaraRadera