lördag 12 september 2009

Skuggspel: butiken i VIsby.

Det drar ihop sig till öppnande, tro det eller ej.

Den första September tog vi över lokalerna till det som ska bli vårt kombinerade kontor och spelbutik, totalt 190 kvm i centrala Visby. Just nu byggs det om för fulla muggar, både fysiskt i lokalen, och virtuellt på den nya webshoppen, och det blir så löjligt bra ;)

Skuggspel är namnet på butiken, och www.skuggspel.com adressen till den kommande hemsidan och webbutiken. Butiken kommer inhysa två rum fullpackade med spel i alla dess former, en rejäl bokavdelning för fantasy & sci-fi, medeltidskläder, blankstålsvapen, lajvvapen mm. mm.
Utöver detta finns även två spelbord för rollspel separerade från resten av utrymmena, och 2 centralt placerade spelbord för miniatyrspel. Har just idag färdigställt ett lagersystem så att spelmiljöer kan lagras ostört, med miniatyrer och allt, för att sedan kunna plockas fram nästa gång det ska spelas.

Morgondagen ska spenderas med att rigga de sista hyllsystemen i butiken och sätta en del ljus. Efter det blir det paus från byggandet, till förmån för illustrerande. Herr Nallo håller mig på tåspetsarna, just som jag var säker på att alla bilder var färdiga till kommande alvermodulen, dimper det ner mail. "Jag skrev lite mer om det här, och vi behöver lite mer bilder. Och det blev lite mer om det HÄR, och där skulle det passa med en sån här bild...".

Han är ond, den där Nallon, men det blir BRA! Duktig ond Nallo.

God lördag på er!

7 kommentarer:

 1. Ska bli grymmt kul att se butiken nästa gång jag är över till ön (antagligen nästa sommar). Lycka till med fortsatta fixandet.

  SvaraRadera
 2. Typiskt att man bor i Värmland, annars hade jag hälsat på så fort som möjligt. Det kommer jag göra nu också, men så fort som möjligt kommer förmodligen inte bli lika fort som jag vill att det ska vara. :-/

  SvaraRadera
 3. Klart ni måste titta in! Vi får försöka ordna till någonting i samband med medeltidsveckan om inte annat.

  Och ni får väl helt enkelt besöka den virtuella butiken så länge. Bör vara uppe om några dagar.

  www.skuggspel.com

  SvaraRadera
 4. Hurra hurra!

  Men var i Visby ligger butiken?

  SvaraRadera
 5. Det här kommer lite som en chock för mig. Det har inte funnits en seriös spelbutik på ön på många år. Lycka till.

  SvaraRadera
 6. Den ligger bakom Lilla Elefant, uppe på Öster.

  SvaraRadera