onsdag 7 december 2011

Speltest, speltest, speltest!

Man skulle kunna tro att allt är dött... Att vi gett upp, flytt landet eller blivit upptagna av annat men ack nej. Vi är kvar i Eonskapandet och det är de sista 10% som tar mest av tiden som vanligt.

Just nu så är det två separata speltestgrupper som provar Eon IV på både normal och superepisk nivå. Vi vill se till så att systemet håller från grisodling till epik och testar allt. En idé eller regel ser bra ut på papper kan visa sig otymplig, svåranvänd eller bara felaktig när man väl spelar.

Regler som fungerar bra på egen hand kan visa sig allt för komplicerade när de väl implementeras i spel. Vi vill att det skall flyta på. Det skall vara dramatiskt, snabbt och med oväntade utfall. Så nu är det SPELTEST, SPELTEST, SPELTEST och SPELTEST som gäller.

Skadereglerna känns som de sitter, reglerna för resor gör färder i vildmarken dramatiska och intressanta, storskaliga slag gör att personen med krigföring kan visa var skåpet skall stå och när det gäller informationssökning så visar sig kunskapsfärdigheter vara ovärderliga.

Så ge inte upp... liket rör på sig!

1 kommentar: