fredag 16 december 2011

Inspiration till Eon

Det kommer en del frågor om vilken inspiration vi får när vi skapar Eon och vilken stämning som vi vill uppnå med världen. Det vi vill få fram är en känsla av äventyr, drama, spänning, magi och hjältedåd rotad i realism. Det skall vara fantasy men smakfullt.

Vår riktlinje är denna musikvideo där medlemmarna har skapat en fantastisk känsla av allt som vi vill att Eon IV skall vara.

THE KING THAT NEVER WAS

6 kommentarer:

 1. Jag håller Eon till en mycket högre nivå av smakfullhet och realism än den musikvideon.
  När vi spelar Eon ligger realism-ribban mycket högre än för exempelvis D&D. Visst finns det magi, hjältedåd och storslagna äventyr, men handlingar har konsekvenser och även en hjälte kan dö av en infektion från en rostig kniv i händerna på en otränad person.
  Strid är farligt så när det går söker vi andra lösningar. Varje person är viktig på sitt sätt och inte bara "bandit nr femtioelva" att döda utan samvetskval. Till och med monster finns där av en anledning och har sina egna skäl att vara där de är och göra det de gör, och inte bara uppställda på rad att bli slaktade av äventyrare i jakt på xp.

  SvaraRadera
 2. Kan vara den bästa och mest inspirerande videon jag sett det här århundradet! Från och med nu kommer jag basera mina samtliga kampanjer, oavsett system, på den.

  För övrigt var det nån förut (på den här bloggen?) som jämförde Eon med en HBO-serie i stil med Rome, vilket passar rätt bra ur "grim'n'gritty"-faktor. Det ska visserligen vara lagom episkt och hjältemodigt men varvas med nesliga öden och plågsam död på grund av brustna tjocktarmar.

  SvaraRadera
 3. Nu blir man ju sugen att spela litegrand och göra något riktigt episkt. "The king that never was" skall jag nog döpa min nästa kampanj efter. Den skall defenitivt bli superepisk, och alla skall ha elektriska svärd som slår gnistor hela tiden.

  I just cant wait!

  SvaraRadera
 4. Föredrar mer lågmält än så och helst till musik som Era som gör Eon mer rättvisa i både avseende för grisodlar äventyr (min personliga favorit) men också i episka sammanhang. Annan inspirerande musik är Two Steps From Hell som har en hel del alster som lämpar sig väl i Eons setting, för att inte tala om soundtracket till Gladiator!

  SvaraRadera
 5. Okej, okej, okej... jag får erkänna att jag inte var helt allvarlig. Det här var inte så vi ville ha Eon IV. Faktiskt är det tvärt om. Så det blir inga kvinnor med svärd i korta kjolar, blixtrande svärd och dramatiska fighter. Om man vill ha sånt så finns ju faktiskt D&D4.

  Frågan blir då - vad inspirerar er? Vad är Eon då det gäller musikväg?

  Själv är jag svag för musiken i Witcher 2 men vad gillar ni?

  SvaraRadera
 6. Witcher soundtracket är bra!

  Musik som jag rekommenderar listas nedan:
  Era
  Two Steps From Hell
  Gladiator Soundtrack
  Witcher OST
  Audiomachine har vissa skapelse som passar
  Kingdom of Heaven OST
  The Hunt for Gollum Soundtrack

  Eon i musikväg har underliggande toner av storhet/epicness, mörka toner, dova trummor och körer!

  SvaraRadera