onsdag 24 december 2008

Demoner

Sitter uppe i norr nu. Tycker det är väldigt kul att Missleboken har fått så mycket bra kritik och nu när jag läser den såhär långt senare så är jag själv förvånad över många stycken - tja den blev väl rätt så okej ändå.

Men... nu har jag satt mig till rätta. Proppat i mig köttbullar och prinskorvar, tagit en kopp te med mig och börjat strukturera anteckningarna jag har till Demoner & Demonologi.

Det största problemet är mängden information jag har samlat på mig och alla kopplingar till äldre moduler, fantasyböckerna och Mundana i allmänhet.

Men det ser ut att kunna bli riktigt bra och ge upphov till en myriad av äventyrsuppslag och hela kampanjer. Likaså tror jag att synen på demoner kommer vara väldigt annorlunda efter modulen än nu innan då de endast ses som själaslukande bestar som sägs dyka upp när det är tid för ett nytt "Mörker".

Aber aber...
Nog med internet-tid

Back to work.

5 kommentarer:

 1. Elvis "poseur" Jansson24 december 2008 17:04

  Härligt att se att demonarbetet fortsätter även nu under juletider. Hoppas du har en riktigt god jul =)

  SvaraRadera
 2. God jul allihop! Jag ser fram emot Demoner (Eller det gör såklart alla andra också)

  SvaraRadera
 3. ag har funderat på att använda Qadosh för att mäta hur demoner äter på själen på en besatt person. Då Qadosh kan fungerar som energi för demoner.

  I takt med att den besatta RP Qadosh blir alltmer negativ så blir det lättare för demonen att ta kontroll över RP temporärt. Till slut har demonen full kontroll över RP kropp och den besattes själen blir bara en passiv åskådare på heltid.
  Om ingen lyckas fri göra den besatta personen från demonen i tid så kommer det tillslut inte finnas någon återvändo, då RP Qadosh sjunkit så långt så att själen förtinat helt (Qadosh -100).

  Kan du ge en liten hint om hur du tänkt dig demonerna och om det kommer finnas någon koppling till Qadosh? Spöken var något jag var väldigt besviken/överaskad att det inte var med i V&N är det något som kommer dyka upp mer ingående i Demoner boken?

  SvaraRadera
 4. Mr Boldtaar
  Qadosh som så mäter egentligen inte själens "rang". Däremot är det ju ett värde på hur nära din gud (eller dina gudar) du står och detta ger dig ett inderekt skydd mot demonisk besättelse.

  Har du positiv Qadosh har du lättare att motstå besättelse.

  Har du negativ Qadosh är själen "sargad" och vissa demoner kan ympa fast sig till den och börja ta kraft från den levande - detta visar tecken på fysiska förändringar och liknande (se sid 12 i Legender & Hemligheter) för detta.

  Spöken, andar och gastar som så kommer ej att avhandlas i Demoner & Demonologi eftersom dessa inte är demoner (de är psykotropiska varelser - något som demoner icke är - de är istället daimotropiska). Dessa kommer dock att tas upp i Schamaner & Drömvandrare tillsammans med förfädersandar, totemandar och liknande.

  SvaraRadera