onsdag 9 april 2014

Folkslag i Eon IV

I Eon IV har vi valt att lägga större fokus på de olika folkslagen än i tidigare utgåvor. De flesta folkslag får en sida förutom jargier och kamorianer som får två.

Varje folkslag har en illustration för man och kvinna av Per "Perkan" Sjögren samt en beskrivande text som rör deras utseende och kultur.

De har unika grundattribut samt att vi har sett till så att alla folkslag har en mängd egenskaper som är karaktäristiska just för dem. Cirefalierna har exempelvis egenskaperna: "En plan i en plan", "Förmögenhet", "Köpmannaskap" och "Välutbildade".

Därefter tar vi upp vilka språk de har från början och därefter namnförslag.

Längst ned på sidan så finns ett antal citat från diverse individer som ger sitt eget uttalande om just det cierfaliska folket. 

5 kommentarer:

 1. Hur kommer det sig att grundattributen är så låga?
  För Zasza blev det ju en hel del i 4T6 och till och med 5T6 nivån?

  SvaraRadera
 2. Folkslaget ger en grunduppsättning tärningar och när man skapar sin rollperson får man ytterligare 10 tärningar att lägga på sina grundattribut (dock max tre tärningar på ett och samma attribut). Till det kan man få bonusar från tabellslag.

  SvaraRadera
 3. Så man kan ja exempelvis 5t6+2 i Visdom som Cirefalier alltså?
  Så attributen har blivit ett köp-system istället för ett slumpsystem? Me like.
  Hur ser det ut med slump o sådant på "bakgrundstabeller" ?

  SvaraRadera
 4. Precis. 5T6+2 är det man får om man maxar sin Visdom som Cirefalie.

  Bakgrundstabellerna är fortfarande slump. Vardera har 100 resultat. Men man har större chans att styra på vilken man ska slå beroende på vilken arketyp och miljö man väljer.

  SvaraRadera
 5. Tycker också det är bra att grundattribut inte är slumpade! Tidigare blev man inte alltid så himla mycket tåligare som dvärg, t.ex., vilket alltid fick mig att känna att raserna inte gjorde lika stor skillnad regeltekniskt, även om kulturen etc är väldigt välarbetad.

  Ser VÄLDIGT mycket fram emot att införskaffa nya utgåvan!

  SvaraRadera