onsdag 2 april 2014

Det utlovades två stora nyheter:


Första nyheten
Eon crowdfundern kommer starta vecka 16 på indiegogo. Det kommer bli en massiv sådan med massvis extramaterial och specialerbjudanden.

Andra nyheten
Eon ges numer ut av företaget Helmgast AB. Ett nystartat bolag av rollspelsveteraner som har målet att expandera spelvärlden Mundana och ha en jämn utgivningstakt med Eonböcker.

Betydligt mer information om vilka vi är samt en inblick i Eon IV finns på vår hemsida:

WWW.HELMGAST.SE

11 kommentarer:

 1. Kommer helmgast starta en egen blogg, eller är det fortfarande neobloggen som gäller?

  SvaraRadera
 2. 2 veckor! Can't wait!!
  Vad hände med Neogames?

  SvaraRadera
 3. Ja det kommer väl bli en blogg såsmåningom på helmgast.se (men kommer säga till här innan) samt att det såklart går att kolla in vad som händer på https://www.facebook.com/eonrollspelet

  SvaraRadera
 4. Neogames är kvar. Helmgast tar bara över utgivningen. Neogames har fortfarande butiken Skuggspel i Visby och ett stort lager och vi har ett nära sammarbete.

  SvaraRadera
 5. Hade hoppats på ett datum men kommer granterat stödja crowdfundern på indiegogo

  SvaraRadera
 6. Vecka 16 är det bästa jag kan säga. Men vi siktar på början av veckan.

  SvaraRadera
 7. Alla som kommenterar här är så okritiskt positiva, ja ni gör säkert ett bra jobb med Eon 4 men...
  Genom att inte ge ut tre enligt mig väldigt viktiga moduler till Eon 3 så anser jag att ni sviker era kunder, dessa moduler är:
  VILDDJUR & BRUKSDJUR, DEMONER & DEMONOLOGI och SCHAMANER & DRÖMVANDRARE.
  Kommer dessa moduler ut till Eon 4 så kommer de inte att vara bakåtkompatibla med äldre Eon, och har man som jag lagt ett par tusen på grundregler och moduler så känner jag mig helt klart sviken av er. Kommer INTE att införskaffa fjärde upplagan av Eon.

  Det här tycker jag är synd för Eons system är förmodligen ett av världens bästa som finns idag och vill ni tjäna pengar så översätt det till engelska i stället för att nå ut på den internationella marknaden

  SvaraRadera
 8. Vi har skrivit Eon IV för att vi vill göra ett riktigt bra rollspel, inte för att tjäna pengar. Som vi ser det kommer vi lyckas väl med vårt mål!

  Hursomhelst kommer de moduler vi gör framöver vara kompatibla med Eon IV men det kommer gå att konvertera både från Eon I-II-III till Eon IV och omvänt.

  Om någon vill göra eget fanmaterial till gamla Eon, exempelvis skriva om demoner så kommer vi självklart att välkomna detta.

  Kör på, mer fanmaterial!

  SvaraRadera
 9. Kan hålla med Peter om att en översättning till Engelska och kanske en pdf release hade varit guld värt. Online roleplaying har vuxit kraftigt under de senate åren och många av dessa är internationella grupper och jag själv skulle vilja spela eon med engelsktalande.

  SvaraRadera
 10. Jag som utlandssvensk skulle typ gråta av lycka ifall ni översatte spelet till Engelska så jag skulle kunna introducera det till folk här och spela Eon annat än över Skype. Inget fel med Skype-spelande i sig men jag föredrar helt klart när alla är fysiskt närvarande på samma plats :)

  SvaraRadera
 11. Bor i USA för tillfället och spelar en del online, men vill även spela med folk här!

  Kommer förmodligen översätta karaktärsformuläret i alla fall, och sen bara förklara reglerna verbalt.

  Men om Eon kom ut på engelska skulle jag definitivt köpa båda versionerna!

  SvaraRadera