fredag 1 juni 2012

Typsnitt i Eon IV

Tänkte slänga ut en liten fråga till er. Vi sitter och testar olika layouter till Eon IV och undrar vad ni tycker om typsnitt? Detta sätter ju mycket av stilen och genom Eons historia har alltid samma fonter använts men nu funderar vi på att kanske testa något nytt. Så min frågor till er är: Ska vi ha nya typsnitt eller köra på de gamla? Om vi ska ha nya typsnitt vilken stil vill ni se då?

10 kommentarer:

 1. Mitt nya favorittypsnitt är Averia och det finns i lite olika varianter så jag rekomenderar det.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte det spelar någon större roll. men det kan ju kännas lite mer nytt om ni har en nytt textsnitt

  SvaraRadera
 3. http://comicsansproject.tumblr.com/

  SvaraRadera
 4. http://www.mcsweeneys.net/articles/im-comic-sans-asshole

  SvaraRadera
 5. Det är speldynamiken jag är intresserad av, inte typsnittet. Kliar i fingrarna.

  SvaraRadera
 6. Så länge texten är tydlig så är det bra, men jag måste säga att det ger en hel del känsla att ha ett riktigt bra typsnitt, speciellt om det både förmedlar en historisk, medeltida stil, och är tydlig och lättläst.

  Allt utom comic sans och wingdings. ;)

  Averia såg väldigt bra ut också måste jag säga.

  SvaraRadera
 7. http://vimeo.com/17450666

  SvaraRadera
 8. Averia är ett intressant tekniskt projekt men då alla bra typsnitt är skapade med ett bestämt syfte (bland annat kontext, medium och historisk traditon) och Averia per definition saknar precis allt sådant tror jag inte att det lämpar sig speciellt bra för att användas i en bok som Eon.

  SvaraRadera
 9. Så länge vi sliper serifer och typsnittet är lättläst, så är det bra. Risken med att söka ett typsnitt som känns "stämningsfullt" är att det troligen är pest att läsa i stor mängd. Håll dylika typsnitt till flavourtexter, eller helst inte alls...

  SvaraRadera
 10. Nu minns jag inte vad det heter, men typsnittet i första upplagan av nyöversättningen av Ringarnas Herre tilltalar mig starkt, särskilt dess J. :)

  SvaraRadera