söndag 10 november 2013

Fedaki

I det här inlägget så är det dags att hälsa det nya folkslaget fedakerna välkomna. De är en av de större minoriteterna i det jargiska kejsardömet och har inget eget hemland sedan tusentals år. Trots att fedakerna nästan alltid är starkt Daaktroende så har de ett dåligt rykte hos Jargiens övriga befolkning som kallar dem för "fekker"och påstår att de är tjuvar. Enligt deras egna sägner så stred de på Ljusbringarens sida och vissa berättelser hävdar till och med att Ljusbringaren själv var fedaki. Sådana uttalanden möter snabbt ett kraftigt och smärtsamt mothugg från kyrkan.

En fedaki går omedelbart att känna igen på deras bärnstensfärgade och mandelformade ögon med fläckar av guld. De fedaki som inte är slavar stöter man oftast på i samband med skördetiderna när de försöker hitta sysselsättning men man möter dem även de lokala marknader där de försöker sälja sina udda och färgglada hantverk. Annars är de oftast på resande fot.

Fedakerna har eget språk som kallas för vannai. Språket var en gång i tiden ett rikt språk och avlägset besläktat med rauniskan men efter att folket erövrades och skrifterna brändes så har en stor del förlorats. Består numera av många låneord från lägre jargiskan och dess skriftspråk är i princip bortglömt.

Regelmässigt har fedakerna –1 Tålighet, +1 Uppfattning och +2 Psyke. De har god koordination vilket ger dem fler hantverk och lättlärdhet i Fingerfärdighet och Låsdyrkning. Då de ständigt är på resande fot får de ytterligare ett slag på händelsetabellen Färder & äventyr samt 2 extra enheter på Vildmarksfärdigheter samt Rörelsefärdigheter. De har ett underligt band till skugglandet och väsen därifrån sägs dra sig till fedakerna - detta har gett dem 1 avtrubbningskryss mot övernaturliga källor. Sist men inte minst har de levt förtryckta som ett slavfolk och får därmed 1 avtrubbningskryss mot utsatthet.

För övrigt är det den eminente Perkan som har gjort bilden på fedakerna (och övriga folkslag).

5 kommentarer:

 1. Intressant!
  Blir så sugen på att spela!
  Finns det någon förhands bokning?

  SvaraRadera
 2. Hejsan, kul att höra. Förhandsbokning finns inte än men när det är dags så kommer det med dunder och fanfarer!

  SvaraRadera
 3. Är gamla gamers som fortfarande lirar Eon och det har vi gjort sen första versionen kom ut! Nu är vi 40 bast men fantasin (och blodtörsten) är det tydligen fortfarande inget fel på!!! ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter precis som det spelgänget jag är med i;)!

   Radera