onsdag 25 januari 2012

Magistrid

Senaste spelskaparmötet testade vi på magistrid och var mycket nöjda med hur inlevelsefullt och stämningsgivande det var. Förvisso var det testpersoner som knåpats ihop på en minut så man kan ju förmoda att det blir än mer spännande om ens magiker råkar i magisk strid under äventyret. Det känns inte helt omöjligt att det blir så på Shaguliternas nästa spelträff, men man vet som sagt aldrig.

Nåväl. Förutom ett uppsnabbat och spännande vanligt stridssystem så har nu Eon IV även förärats med ett magistridssystem. Och därtill regler för sociala konflikter, så det kommer finnas många sätt att reda ut saker på i Eon IV...

/ Anton

4 kommentarer:

 1. Låter mycket intressant. Magiker i strid har varit förhållandevis ganska tråkigt i Eon.

  Kommer systemet vara smidigt både mellan magiker Vs magiker och Magiker Vs krigare ?

  SvaraRadera
 2. Ah, mycket trevligt! Blir glad när man ser ännu en uppdatering. Och det kliar väldigt mycket i rollspelarfingarna just nu. Spelgruppen detsamma. =D

  SvaraRadera
 3. Magi i strid har varit ett område som verkligen behöver ses över, speciellt hela grejen med att behöva vänta 2 rundor eller mer på en effekt som en medelmåttig krigare kan åsamka på en handling.

  En annan sak som jag tänkt på i tidigare utgåvor är de religiösa ceremonierna, vilka känns underliga. Det finns (om jag inte minns helt fel) en och annan ceremoni som åsamkar Trauma/Smärta el dylikt, vilket skulle upplevas som en "stridsbön", men eftersom alla ceremoniers tidsåtgång är minst 1h... nåja, har inte med det här att göra egentligen.

  SvaraRadera
 4. Poseur: Ja det ska vara smidigt oavsett vem som möts, men man kan väl säga att magiker vill ha sina motståndare på avstånd då de har aningens besvärligt mot svärdskämpar. Men det är Eon, inget är omöjligt.

  Juniper: Lite med det har det ändå att göra att det finns attackceremoniter som tar timmar att utföra. Så kommer det inte vara i Eon IV. Istället snabba böner på en runda.

  SvaraRadera