onsdag 13 juli 2011

En vecka kärlek, tragedi och Eon IV


I en veckas tid har kampanjen Luberos Arv utspelats i en sval källare i Mölndal. Vi var sex modiga personer som trotsade solen och gjorde en djupdykning i Mundanas historia med hjälp av Eons nya regelmotor.

Det har således varit en hård och prövande tid för regler och spelmekaniker. Alla var överens om att det var bättre och snabbare på alla sätt och den största förvirringen berodde på att spelarna hade för stor kunskap i Eon III och således antog att vissa saker var på ett visst sätt (exempel VINIT och Motanfall) när det är ett helt nytt system i Eon IV.

Sociala utmaningar och konflikter användes rikligt och ledde till flera dramatiska vändningar i spelet som inte skett om systemet inte funnits att tillgå. Likaså testkördes Mentala Trauman i både form av nedbrytning och skräck vilket ledde till många spännande situationer och förändringar av rollpersonerna. Förutom detta så var några av sakerna vi kom fram till följande:

Vändningarna i strid skall lyftas ut från grundreglerna och sparas till framtida supplement.

Skadesystemet skall ses över för att göras mer likt det i Eon III i form av dödlighet.

Ett nytt system för Mentala trauman och hur de fungerar har tagits fram. (Fortfarande är det huvudbry om hur exakt man bestämmer intensiteten i en skräckfylld eller traumatisk situation då denna är såpass individuell beroende på person som upplever den så om ni har förslag och synpunkter på detta kom gärna med tankar kommentarer.)

Sociala konflikter har balanserats om något samt få tydliga riktlinjer för vad som är rimligt då det gäller olika typer av övertalning.

Omflyttning och sammanslagning av färdigheter.

Så... saker rullar på och förhoppningsvis kommer det mesta vara färdigt i Augusti. För er som vill läsa mer om Luberoskampanjen så kan ni kolla in denna sida som snart borde uppdateras med kampanjinformation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar