tisdag 12 april 2011

Eon IV. En värld av söndertrasade muskler, avslitna senor och massiv blödningFilosofin med Eon IV är att det skall göra ont att bli skadad. Ett sår i buken efter en dolkstöt kan mycket väl bli infekterad och kosta rollpersonen livet om denne inte får rätt hjälp. Ben kan brytas, organ spräckas, blod forsa fram och tänder slås ut. Det är inte lika mycket fokus på hur många Trauma som är kryssade, istället har de enskilda skadorna direkta effekter och det blir större skillnad mellan Hugg-, Kross- och Stickvapen.

Det är brutalt, skoningslöst och något "osmakligt" (under testspelet blev en av deltagarna riktigt äcklad av uppslitna bukar och genomborrade muskler) men med tanken på att simulera medeltida krigföring och de skador som kan uppstå och komma så långt bort från "räkna hit points" som man sedan återfår utan någon som helst efterverkning.

Självklart finns det hjälp som kan rädda modiga äventyrare. Sår kan sys, dekokter kan läggas på infekterade områden, varbölder punkteras, brutna ben läggas rätt, skallar trepaneras och magi och ceremonier kan ge även den mest sårade en chans att överleva.

Samtidigt försöker vi undvika att rollpersoner som ådragit sig skador förvandlas till stora "kylskåp" som har för ont för att kunna göra något vettigt i strid och konflikter. Här kan de mest sårade bita ihop och kämpa vidare om så bara för att rädda sina vänner.

2 kommentarer:

 1. Härligt, låter mycket trevligt och ska bli ytterst intressant att se hur det blir.
  Men mindre småpillande och mer beskrivande skador skadar(hihi) ju aldrig :D

  Sedan är det underbart att se att ni tänkt igenom det där om att bita ihop under striden för att kunna fortsätta om än bara för en liten stund och för en god anledning.

  Ser fram emot

  SvaraRadera
 2. Bra att se över skillnaderna med olika slags skador också... i Eon III är det lite obalanserat vad gäller framförallt krosskador som mest verkar skapa smärta och blåmärken. Allt som med hugg blir amputationsrisk borde överföras till kross också men då trasade inre organ och splittrade ben... får man en stridshammare i pannan rejält, lär inte personen strida mkt mera, blod som rinner i ögon och mindre hjärnskakning, eller kanske benflisa hjärnan!

  Med det sagt, härligt att det händer saker!!

  Mvh +

  SvaraRadera