fredag 9 januari 2009

Lägesrapport


Vad har hänt sedan senaste inlägget?

Jag har äntligt lyckats skriva klart om provinserna Merun och Mihrit. De förstnämda har varit ett massivt jobb, även om den inte är lika stor som exempelvis provinsen Jargien eller Lemira. Den sistnämda, gick mycket fort eftersom Davos är den enda staden. Totalt har de nya texterna landat på 46.000 tecken (exklusive osynliga tecken). Detta motsvarar en 48 sidig modul... Det viktiga i min mening är dock inte omfattningen utan att texten blev intressant, spännande och användbar.

Vad är kvar på geografin? Jo, följande: Okrana, Rankun och Sardan. Ganska lätta provinser att skriva om eftersom det bara är två, tre respektive tre städer i dessa provinser. Antalet byar är också begränsat. Däremot finns det en hel del intressant som behöver skrivas om staden Absalon och ödemarken Terenum Perdita i provinsen Okrana. Just denna bit ser jag fram emot extra mycket. Till detta tillkommer fem av kolonierna, nämligen Colostro, Henok, Karakul, Lomar och Lopnor. Texten om Berenholt har jag haft nöjet att skriva klart i förväg. Dessa är dock ganska enkla att skriva eftersom det bara är en stad per koloni och i snitt en by.

Jag vill också passa på att tacka alla som givit mig feedback på Eonforumet. I princip alla synpunkter har resulterat i modifikationer eller tillägg. Nästa steg är nu att tämja Okrana och inte minst Absalon!

3 kommentarer:

 1. Låter mycket spännande...
  När tror du att du kommer vara klar, med texten, på jargien?

  SvaraRadera
 2. Yay! Jag kan knappt vänta på att lägga mina flottiga fingrar på modulen!

  SvaraRadera
 3. Har varit väldigt tyst nu på bloggen sedan rapporten om Jargien. Hade varit kul med lite uppdateringar. Har det hänt något mer med Jargien skrivandet, hur går det med "alver 2", när kommer nästa del i sylfens vrede, kanske någon försmak på vad som ska hända? Hur går det för bruksdjur & vilddjur, något nytt om demoner, schamaner eller Västländerna, kanske någon överraskning i form av nya projekt? osv osv. Vad som helst hade varit skoj att läsa om. /En längtande själ

  SvaraRadera